15'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Στρώνουμε τις πατάτες στον πυθμένα μιας μεγάλης και φαρδιάς κατσαρόλας.
- Από πάνω βάζουμε τα καρότα και το σέλερι και σκορπίζουμε τα κλαράκια της ρίγανης (ή την ξερή ρίγανη) και το σαφράν.
- Ακουμπάμε προσεκτικά τις σφυρίδες πάνω στα λαχανικά και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε περίπου 3 λίτρα νερό και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Όταν το υγρό πάρει βράση, υπολογίζουμε 15 λεπτά μαγειρέματος, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ στο διάστημα αυτό ξαφρίζουμε διαρκώς.
- Περίπου 5 λεπτά προτού αποσύρουμε, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βγάζουμε προσεκτικά τα ψάρια με δύο τρυπητές κουτάλες και τα βάζουμε να κρυώσουν σε μια πιατέλα.
- Αν κάποιο από τα ψάρια έχει σπάσει και έχουν βγει κόκαλα στη σούπα, βγάζουμε και τα λαχανικά με ένα πιρούνι, τα βάζουμε σε μια πιατέλα και σουρώνουμε το ζωμό.
- Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το ζωμό και τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε για άλλα 8 - 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μη διαλύονται.
- Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
- Ξεψαχνίζουμε προσεκτικά τις σφυρίδες και βάζουμε τα ψαχνά σε μια πιατέλα.
- Με τρυπητή κουτάλα βγάζουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε και αυτά στην πιατέλα με το ψάρι.
- Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση όλα τα υλικά της πιατέλας και ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
- Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ ή βαθιά πιάτα.
- Σερβίρουμε αμέσως.