Εξαιρετικά φλωμάρια βρίσκουμε από πολλές οικοτεχνίες της Λήμνου (όπως Ποριάζη, Χρυσάφη, Κασπακ’νές λιχουδιές κ.ά., σε πολλά παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ).

 

30' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για τη σάλτσα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 2-3 λεπτά λιγότερο από όσο αναφέρεται στις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στραγγίζουμε κρατώντας 50 ml νερό για τη σάλτσα. Ανακατεύουμε το νερό με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και κρατάμε στην άκρη για αργότερα.
  3. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο γουόκ ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το λάχανο και τα σπαράγγια και σοτάρουμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μείνουν τραγανά.
  5. Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ίσα ίσα να αλλάξουν χρώμα.
  6. Προσθέτουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αφήνουμε το όλον να πάρει μία βράση και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σουσάμι και τον δυόσμο.

Ένα ημίξηρο Gewürztraminer.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 157.

Συνταγές με Γαρίδες

Συνταγές με Ζυμαρικά

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών