Εύκολη, νόστιμη και εντυπωσιακή. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από μια τούρτα;
45'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 45'
Υλικά
Μερίδες: για 1 φόρμα 26 εκ.
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
- Κόβουμε τα ελβετικά ρολά σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. «Ντύνουμε» με τις φέτες το εσωτερικό μιας φόρμας διαμέτρου περίπου 24 εκ., με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτοντας καλά τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
- Ετοιμάζουμε σε δύο ξεχωριστά μπολ το έτοιμο μείγμα κρέμας ζαχαροπλαστικής (και τις δύο συσκευασίες μαζί) και τη σαντιγί, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στα πακέτα τους – εδώ θα χρησιμοποιήσουμε και το γάλα.
- Απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα στις φέτες, καλύπτοντάς τες όλες, και ισιώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
- Γεμίζουμε το εσωτερικό της τούρτας με τη σαντιγί και ισιώνουμε επίσης την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
- Για να σερβίρουμε, την πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και, αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.