Εντυπωσιακή τούρτα στη στιγμή, με έτοιμο swiss roll
Αυτή την τούρτα θα την έφτιαχναν ακόμα και παιδιά. Μάλιστα, δεν είναι κακή ιδέα. Στρώστε τα να σας βοηθήσουν. Θα χτυπήσουν τη σαντιγί και την κρέμα σοκολάτας και στο τέλος θα απολαύσουν διπλά το κομμάτι τους!
Εύκολη, νόστιμη και εντυπωσιακή. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από μια τούρτα;
Για την εντυπωσιακή τούρτα στη στιγμή, με έτοιμο swiss roll, κόβουμε τα ελβετικά ρολά σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. «Ντύνουμε» με τις φέτες το εσωτερικό μιας φόρμας διαμέτρου περίπου 24 εκ., με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτοντας καλά τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
Ετοιμάζουμε σε δύο ξεχωριστά μπολ το έτοιμο μείγμα κρέμας ζαχαροπλαστικής (και τις δύο συσκευασίες μαζί) και τη σαντιγί, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στα πακέτα τους – εδώ θα χρησιμοποιήσουμε και το γάλα.
Απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα στις φέτες, καλύπτοντάς τες όλες, και ισιώνουμε καλά με μια σπάτουλα. Γεμίζουμε το εσωτερικό της τούρτας με τη σαντιγί και ισιώνουμε επίσης την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Γεμίζουμε το εσωτερικό της τούρτας με τη σαντιγί και ισιώνουμε επίσης την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
Για να σερβίρουμε, την πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και, αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.
45'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 45'
Υλικά
Μερίδες: για 1 φόρμα 26 εκ.
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Για την τούρτα με έτοιμο swiss roll, αρχικά κόβουμε τα ελβετικά ρολά σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
«Ντύνουμε» με τις φέτες το εσωτερικό μιας φόρμας διαμέτρου περίπου 24 εκ., με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτοντας καλά τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
Ετοιμάζουμε σε δύο ξεχωριστά μπολ το έτοιμο μείγμα κρέμας ζαχαροπλαστικής (και τις δύο συσκευασίες μαζί) και τη σαντιγί, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στα πακέτα τους – εδώ θα χρησιμοποιήσουμε και το γάλα.
Απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα στις φέτες, καλύπτοντάς τες όλες, και ισιώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
Γεμίζουμε το εσωτερικό της τούρτας με τη σαντιγί και ισιώνουμε επίσης την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
Για να σερβίρουμε, την πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και, αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.