Εύκολη, νόστιμη και εντυπωσιακή. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από μια τούρτα;

45' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 1 φόρμα 26 εκ.

Για τη διακόσμηση

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα ελβετικά ρολά σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ. «Ντύνουμε» με τις φέτες το εσωτερικό μιας φόρμας διαμέτρου περίπου 24 εκ., με αποσπώμενα τοιχώματα, καλύπτοντας καλά τον πυθμένα και τα τοιχώματα.
  2. Ετοιμάζουμε σε δύο ξεχωριστά μπολ το έτοιμο μείγμα κρέμας ζαχαροπλαστικής (και τις δύο συσκευασίες μαζί) και τη σαντιγί, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στα πακέτα τους – εδώ θα χρησιμοποιήσουμε και το γάλα.
  3. Απλώνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα στις φέτες, καλύπτοντάς τες όλες, και ισιώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
  4. Γεμίζουμε το εσωτερικό της τούρτας με τη σαντιγί και ισιώνουμε επίσης την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  5. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
  6. Για να σερβίρουμε, την πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και, αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκες φράουλες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών