ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑλμυρά κουλουράκια χωρίς μίξερΑλμυρά κουλουράκια χωρίς μίξερ
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Κομμάτια: 20

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι με τον χυμό πορτοκαλιού, την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Πλάθουμε μπαλίτσες, περίπου 30 γρ. την καθεμία, τις πιέζουμε με το χέρι μας ελαφρώς και τις τακτοποιούμε στο ταψί.
  5. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών