25' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 20 - 25 κομμάτια

Άλειμμα

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη, σε ένα μεγάλο μπολ, το αυγό με το ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  2. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και μετά το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ανακατεύοντας πλέον με το χέρι.
  4. Συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που να ξεκολλάει από το μπολ. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ακόμη μια κουταλιά αλεύρι.
  5. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή λαμαρίνα.
  7. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη ή με το χέρι σε ένα μεγάλο φύλλο.
  8. Κόβουμε με μια αναποδογυρισμένη κούπα στρογγυλούς δίσκους ζύμης διαμέτρου 8-10 εκ.
  9. Βάζουμε σε κάθε δίσκο από 1 κουταλιά φέτα.
  10. Κλείνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο. Πατάμε το σημείο της ένωσης για να κολλήσει η ζύμη και να μην χυθεί η φέτα κατά το ψήσιμο.
  11. Αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια στο ταψί ή στη λαμαρίνα.
  12. Ανακατεύουμε τον κρόκο με το νερό και αλείφουμε την επιφάνειά τους. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι.
  13. Ψήνουμε τα τυροπιτάκια στον φούρνο για 20–25 λεπτά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών