10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή γουόκ, αν έχουμε) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Όταν αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, ανακατεύοντας πότε-πότε.
  4. Όση ώρα μαγειρεύεται η σάλτσα, καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια, κελύφη και τις μαύρες ίνες στη ράχη τους.
  5. Ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς όμως να στεγνώσουν.
  6. Σκορπίζουμε τη φέτα και το μαϊντανό και αποσύρουμε. Αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο κατά βούληση. Προσθέτουμε τα σαλατικά και ανακατεύουμε καλά να βραχούν από το ντρέσινγκ.
  8. Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι με τη σαλάτα και το ψωμί.

Μυστικά

* Σελήνιο: ιχνοστοιχείο με αντιοξειδωτική - αντιγηραντική δράση, πολύτιμο για τον οργανισμό των ενηλίκων.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 01.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών