10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ψεκάζουμε με ελάχιστο λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι (ή γουόκ, αν έχουμε) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Όταν αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, ανακατεύοντας πότε-πότε.
  4. Όση ώρα μαγειρεύεται η σάλτσα, καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια, κελύφη και τις μαύρες ίνες στη ράχη τους.
  5. Ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, χωρίς όμως να στεγνώσουν.
  6. Σκορπίζουμε τη φέτα και το μαϊντανό και αποσύρουμε. Αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε.
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και αλατοπίπερο κατά βούληση. Προσθέτουμε τα σαλατικά και ανακατεύουμε καλά να βραχούν από το ντρέσινγκ.
  8. Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι με τη σαλάτα και το ψωμί.

Μυστικά

* Σελήνιο: ιχνοστοιχείο με αντιοξειδωτική - αντιγηραντική δράση, πολύτιμο για τον οργανισμό των ενηλίκων.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 01.

Συνταγές με Γαρίδες

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών