20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές και άφθονο νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  2. Αποσύρουμε και τις στραγγίζουμε.
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, την πατάτα, το καρότο και το τσίλι (αν βάλουμε) και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα, τη δάφνη, αλατοπίπερο και 250 ml νερό και μετριάζουμε τη φωτιά.
  6. Μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι φακές (χωρίς να λιώσουν) και να χυλώσει η σάλτσα. Αν χρειαστούν περισσότερο μαγείρεμα, προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών