15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
13 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 35'

Υλικά

Τεμάχια: 15 - 20

Για τη σος γιαουρτιού

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Φαλάφελ

  1. Για τα φαλάφελ αρχικά στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα αδειάζουμε (ωμά) στον πολυκόφτη.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κύμινο, το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το λεμόνι και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να χοντροθρυμματιστούν (δεν θέλουμε να γίνουν λείος πουρές).
  3. Αδειάζουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει το μείγμα και να μπορούμε να το πλάσουμε.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες και πιέζουμε λίγο με τα χέρια μας, για να πλατύνουν.
  5. Ρίχνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τα φαλάφελ (σε δόσεις) για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  7. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε χαρτί, να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.

Σός

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σος και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί μια λεία και ρευστή σάλτσα.
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστούμε.

Σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνουμε στον φούρνο τις αραβικές πίτες (για περίπου 2 λεπτά).
  2. Μοιράζουμε σε κάθε πίτα το μαρούλι, τα φαλάφελ, το αγγούρι και τις ντομάτες.
  3. Περιχύνουμε με όση σος γιαουρτιού θέλουμε, τυλίγουμε (αν θέλουμε) και σερβίρουμε τα φαλάφελ με σος γιαουρτιού.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών