30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Για τα φαλάφελ

Για το χούμους ψητής πιπεριάς

Διαδικασία

Φαλάφελ

  1. Για τα φαλάφελ με χούμους ψητής πιπεριάς και ταχίνι, στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα χτυπάμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε μέχρι να θρυμματιστούν (δεν θέλουμε να γίνουν κρέμα).
  2. Τα αδειάζουμε σε βαθύ μπολ και τα ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα και τα πλάθουμε όπως τα κεφτεδάκια.
  4. Αν το μείγμα είναι πολύ αραιό και δεν πλάθεται, τότε προσθέτουμε σταδιακά λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  5. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  6. Τηγανίζουμε τα φαλάφελ για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.

Χούμους

  1. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και τα βράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα στραγγίσουμε σε ένα σουρωτήρι.
  3. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στη λειτουργία του αέρα.
  4. Καλύπτουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
  5. Απλώνουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει ελαφρώς η φλούδα τους.
  6. Ξεφουρνίζουμε και τις καλύπτουμε αμέσως με μεμβράνη. Οι υδρατμοί που δημιουργούνται θα μας βοηθήσουν να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα.
  7. Τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
  8. Τις ξεφλουδίζουμε, τις καθαρίζουμε από κοτσάνι και σπόρια και τις αδειάζουμε στον πολυκόφτη.
  9. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί μια σάλτσα.
  10. Σερβίρουμε τα φαλάφελ με το χούμους και τραγανές αραβικές πίτες.

Viognier

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 183.

Συνταγές με Λεμόνι

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές με Ρεβύθια

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών