35'
προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 15'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χούμους με πετιμέζι ροδιού και κολοκύθα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα με το κύμινο για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά.
- Ρίχνουμε το νερό και την αχνίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να σωθεί το νερό.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στον κάδο του πολυκόφτη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο πουρέ. Αν είναι πολύ πυκνός, τον αραιώνουμε με ελάχιστο νερό. Διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειάζεται.
Σερβίρισμα
- Μεταφέρουμε το χούμους σε μπολ και από πάνω σκορπίζουμε τα κουκουνάρια, τους σπόρους ροδιού και το ξύσμα. Συνοδεύουμε με τα τσιπς από χειμωνιάτικες ρίζες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.