ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧούμους μπαρμπαμπιετόλε (με παντζάρια)Χούμους με παντζάρια (μπαρμπαμπιετόλε)
35' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χούμους με πετιμέζι ροδιού και κολοκύθα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα με το κύμινο για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά.
  2. Ρίχνουμε το νερό και την αχνίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να σωθεί το νερό.
  3. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού στον κάδο του πολυκόφτη, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα πολτοποιούμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε έναν λείο πουρέ. Αν είναι πολύ πυκνός, τον αραιώνουμε με ελάχιστο νερό. Διορθώνουμε το αλάτι, αν χρειάζεται.

Σερβίρισμα

  1. Μεταφέρουμε το χούμους σε μπολ και από πάνω σκορπίζουμε τα κουκουνάρια, τους σπόρους ροδιού και το ξύσμα. Συνοδεύουμε με τα τσιπς από χειμωνιάτικες ρίζες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Ρόδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών