
20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τα καρότα
Διαδικασία
Καρότα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.
- Ανακατεύουμε τα καρότα με το λάδι και τον χυμό, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Φασολάδα
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το ξύσμα, αλατοπίπερο και το μπούκοβο, και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα κρεμμυδιού στη φασολάδα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τη φασολάδα και σε κάθε πιάτο βάζουμε από λίγα ψητά καρότα.
Στα ποτήρια μας, κόκκινα νεαρά Αγιωργίτικα.