20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα καρότα

Διαδικασία

Καρότα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε τα καρότα με το λάδι και τον χυμό, τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Φασολάδα

  1. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον δυόσμο, τη ρίγανη, το ξύσμα, αλατοπίπερο και το μπούκοβο, και ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα κρεμμυδιού στη φασολάδα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μοιράζουμε τη φασολάδα και σε κάθε πιάτο βάζουμε από λίγα ψητά καρότα.

Στα ποτήρια μας, κόκκινα νεαρά Αγιωργίτικα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών