Μπορεί να σας παραξενεύει το μούλιασμα των μαυρομάτικων και το δίωρο μαγείρεμά τους, όμως δοκιμάστε το, γιατί με αυτό τον τρόπο γίνονται απίστευτα τρυφερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φασολάδα με ψητά καρόταΦασολάδα με ψητά καρότα
40' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 15 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 7

Διαδικασία

  1. Για τα μαυρομάτικα με λουκάνικο και σέσκουλα, ξεπλένουμε τα μαυρομάτικα και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το ζωμό ή το νερό, το καρότο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη και το θυμάρι.
  2. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά και ξαφρίζουμε περιστασιακά με κουτάλα (όχι τρυπητή). Το βράσιμο θα πάρει περίπου 2 ώρες ή μέχρι τα μαυρομάτικα να έχουν μαλακώσει πολύ καλά και να μην έχουν μείνει πολλά υγρά.
  3. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το καρότο, το κρεμμύδι, τις σκελίδες του σκόρδου, τη δάφνη και το θυμάρι (αν έχουμε βάλει κλωνάρι).
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα λουκάνικα και βράζουμε για 7 - 8 λεπτά ακόμη.
  5. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό με αλάτι και, μόλις κοχλάσει έντονα, ρίχνουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα και τα βράζουμε για 3 - 4 λεπτά.
  6. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μαυρομάτικα.
  7. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.
  8. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για λίγη ώρα προτού σερβίρουμε.
  9. Συνοδεύουμε, τα μαυρομάτικα με λουκάνικο και σέσκουλα, με ψωμί της αρεσκείας μας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 55.

Συνταγές με Καρότα

Συνταγές με Όσπρια

Συνταγές με Σέσκουλα

Συνταγές με Φασόλια

Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών