Οι Μανιάτες γνώριζαν καλά το κονφί πριν καν ανακαλυφθεί ο όρος.

30' προετοιμασία
1 ώρα και 40' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 5

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 50 ml από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φασολάκια για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τη δάφνη, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  3. Αδειάζουμε το όλον σε μια γάστρα, περιχύνουμε με άλλα 200 ml από το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και κλείνουμε με το καπάκι. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια.
  4. Ξεσκεπάζουμε προσεκτικά τη γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να μείνουν τα φασολάκια με την ντομάτα και το λάδι.
  5. Βγάζουμε από τον φούρνο, σκορπίζουμε τον δυόσμο και αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά. Στραγγίζουμε τα φασολάκια σε ένα σουρωτήρι και κρατάμε το λάδι που θα μείνει για άλλη χρήση, όπως μια σάλτσα. Μοιράζουμε τα φασολάκια στα πιάτα, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο ωμό και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών