Υλικά
Μερίδες: 4 - 6
Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα φασολάκια με κολοκυθάκια και κρόκο Κοζάνης, κάνουμε το εξής: Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με λίγο αλάτι, τα στύβουμε με το χέρι και τα αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά.
- Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε τα κολοκυθάκια σε 90 ml από το λάδι, για 3-4 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα φασολάκια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
- Τα μεταφέρουμε σε άλλο μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι.
- Στύβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 15 λεπτά, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, μαζί με το σκόρδο και τον κρόκο.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες και λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά, χωρίς καπάκι, μέχρι να δέσει.
- Προσθέτουμε τα φασολάκια και το ούζο, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά μέχρι η σάλτσα να πάρει βράση και τη χαμηλώνουμε ξανά.
- Σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα φασολάκια, προσθέτοντας λίγο νερό, αν δούμε ότι χρειάζεται (δεν θέλουμε πολύ ζουμερό το φαγητό, απλώς να μη στεγνώσει τελείως).
- Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το μυρωδικό και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, με σκεπασμένη κατσαρόλα.
- Μοιράζουμε σε πιάτα.
Σερβίρισμα
- Ανακατεύουμε τα ραπανάκια, το αβοκάντο και τον χυμό και βάζουμε από λίγη ποσότητα σε κάθε μερίδα.
- Συνοδεύουμε με ένα πικάντικο τυρί, πιπεριές τουρσί και παξιμαδάκια χαρουπιού.
Στο ποτήρι μας ούζο ή μια βοτανική Ρετσίνα.