
25'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τα φασολάκια με βινεγκρέτ μουστάρδας ξεκινάμε και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
- Bάζουμε τα αμύγδαλα στο ταψί του φούρνου και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.
- Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα φασολάκια για 3 - 4 λεπτά. Θέλουμε να μείνουν τραγανά. Αν τα προτιμάμε πιο μαλακά, τα βράζουμε λίγο περισσότερο.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια, για να σταματήσει ο βρασμός και να παραμείνει ζωηρό το χρώμα τους. Τα σουρώνουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεματίζουμε τα κολοκυθάκια, ιδανικά για 1 - 2 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε τα κολοκυθάκια, τα φασολάκια, τα ντοματίνια, τα αμύγδαλα και το δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
- Η σαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια ψητά ψάρια, κρεατικά και κοτόπουλο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.