25' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C.
  2. Bάζουμε τα αμύγδαλα στο ταψί του φούρνου και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια.
  3. Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τα φασολάκια για 3 - 4 λεπτά. Θέλουμε να μείνουν τραγανά. Αν τα προτιμάμε πιο μαλακά, τα βράζουμε λίγο περισσότερο.
  4. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια, για να σταματήσει ο βρασμός και να παραμείνει ζωηρό το χρώμα τους. Τα σουρώνουμε.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα ζεματίζουμε τα κολοκυθάκια, ιδανικά για 1 - 2 λεπτά.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ελαφρώς το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  7. Βάζουμε τα κολοκυθάκια, τα φασολάκια, τα ντοματίνια, τα αμύγδαλα και το δυόσμο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μια πιατέλα.
  8. Η σαλάτα αυτή συνοδεύει θαυμάσια ψητά ψάρια, κρεατικά και κοτόπουλο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών