![Αματριτσιάνα με ριγκατόνι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/amatriciana-gastronomos-420x560.jpg?v=1700574473)
10'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Βάζουμε τα μαυρομάτικα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό τόσο ώστε να τα σκεπάζει κατά 5-6 εκ.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν και έπειτα τα στραγγίζουμε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό και το βγάζουμε σε ένα σκεύος.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα βρασμένα μαυρομάτικα, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την πάπρικα και ρίχνουμε το νερό με τον πελτέ.
- Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.
- Ρίχνουμε το μπέικον, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε τα φασόλια μαυρομάτικα γιαχνί με μπέικον.
Συνοδεύουμε με μια κομψή ρετσίνα από Σαββατιανό.