15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για τα φασόλια μαυρομάτικα με ψητά λουκάνικα βάζουμε τα μαυρομάτικα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν.
- Στα πρώτα λεπτά του μαγειρέματος, μπορεί να χρειαστεί να ξαφρίσουμε, να αφαιρέσουμε δηλαδή τον αφρό από την επιφάνεια του νερού.
- Τα βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή όσο χρειάζονται για να γίνουν όσο τρυφερά μας αρέσουν.
- Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
- Για να γλιτώσουμε χρόνο, όση ώρα βράζουν τα φασόλια ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (καθαρίσματα, ψιλοκοψίματα κ.λπ.) και ψήνουμε τα λουκάνικα.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τις ροδέλες από τα λουκάνικα.
- Τις ψήνουμε μέχρι να βγάλουν το λίπος τους και να ροδίσουν.
- Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από όσο περισσότερο λίπος γίνεται.
- Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, τη ρίγανη, τα λουκάνικα το λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
- Αν βάλουμε τα βλίτα, τα στραγγίζουμε πολύ καλά από τυχόν υγρά και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (δεν τα ψιλοκόβουμε).
- Επίσης, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ξίδι ή λεμονοχυμό ανάλογα με το γούστο μας.
- Συνοδεύουμε με , το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ψωμί ή παξιμάδι.