Αν μας έχουν περισσέψει βλήτα βραστά, τα βάζουμε κι αυτά στο ιδιαίτερο αυτό σαλατοφαγητό…

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα μαυρομάτικα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν. Στα πρώτα λεπτά του μαγειρέματος, μπορεί να χρειαστεί να ξαφρίσουμε, να αφαιρέσουμε δηλαδή τον αφρό από την επιφάνεια του νερού. Τα βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή όσο χρειάζονται για να γίνουν όσο τρυφερά μας αρέσουν. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
  2. Για να γλιτώσουμε χρόνο, όση ώρα βράζουν τα φασόλια ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (καθαρίσματα, ψιλοκοψίματα κ.λπ.) και ψήνουμε τα λουκάνικα. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τις ροδέλες από τα λουκάνικα. Τις ψήνουμε μέχρι να βγάλουν το λίπος τους και να ροδίσουν. Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από όσο περισσότερο λίπος γίνεται.
  3. Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, τη ρίγανη, τα λουκάνικα το λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά. Αν βάλουμε τα βλίτα, τα στραγγίζουμε πολύ καλά από τυχόν υγρά και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (δεν τα ψιλοκόβουμε). Επίσης, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ξίδι ή λεμονοχυμό ανάλογα με το γούστο μας.
  4. Συνοδεύουμε με  Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ψωμί ή παξιμάδι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών