ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασόλια μαυρομάτικα γιαχνί με μπέικονΦασόλια μαυρομάτικα γιαχνί με μπέικον
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για τα φασόλια μαυρομάτικα με ψητά λουκάνικα βάζουμε τα μαυρομάτικα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσουν.
  2. Στα πρώτα λεπτά του μαγειρέματος, μπορεί να χρειαστεί να ξαφρίσουμε, να αφαιρέσουμε δηλαδή τον αφρό από την επιφάνεια του νερού.
  3. Τα βράζουμε για περίπου 25-30 λεπτά ή όσο χρειάζονται για να γίνουν όσο τρυφερά μας αρέσουν.
  4. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
  5. Για να γλιτώσουμε χρόνο, όση ώρα βράζουν τα φασόλια ετοιμάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (καθαρίσματα, ψιλοκοψίματα κ.λπ.) και ψήνουμε τα λουκάνικα.
  6. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τις ροδέλες από τα λουκάνικα.
  7. Τις ψήνουμε μέχρι να βγάλουν το λίπος τους και να ροδίσουν.
  8. Τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από όσο περισσότερο λίπος γίνεται.
  9. Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, τη ρίγανη, τα λουκάνικα το λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
  10. Αν βάλουμε τα βλίτα, τα στραγγίζουμε πολύ καλά από τυχόν υγρά και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια (δεν τα ψιλοκόβουμε).
  11. Επίσης, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο ξίδι ή λεμονοχυμό ανάλογα με το γούστο μας.
  12. Συνοδεύουμε με , το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο ψωμί ή παξιμάδι.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT