ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασόλια γάστρας, σιγοψημένα και κάπως εξωτικάΦασόλια γάστρας, σιγοψημένα και κάπως εξωτικά
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασόλια με λιαστή ντομάτα, μπέικον και φέτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε τα φασόλια, αλατοπίπερο και περίπου 1 λίτρο νερό (ή ζωμό λαχανικών, αν έχουμε) και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το λεμόνι, το βαλσαμικό, τις πιπεριές Φλωρίνης και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  4. Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα και το σέλινο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
  5. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μοιράζουμε στα πιάτα τη φασολάδα και σκορπίζουμε το μπέικον, τον μαϊντανό, τη φέτα και τον βασιλικό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 151.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών