20'
προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Μουλιάζουμε τα φασόλια για 1 βράδυ.
- Την επομένη, τα βράζουμε σε άφθονο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 1 ώρα).
- Tα σουρώνουμε, τα αλατίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Λιώνουμε την πατάτα με την ειδική πρέσα ή με πιρούνι και τη βάζουμε μαζί με τα πολτοποιημένα φασόλια σε λεκανίτσα.
- Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τις 4 κουταλιές λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά.
- Τα βάζουμε στη λεκανίτσα με τα φασόλια και προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το σουσάμι. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας αλεύρι και ελέγχουμε αν πλάθονται οι κεφτέδες. Αν όχι, βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
- Ελέγχουμε το αλάτι και, αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε.
- Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με άφθονο καυτό λάδι για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Συνοδεύουμε τους κεφτέδες με μια δροσερή πράσινη σαλάτα με κρεμμύδι, μαϊντανό και ελιές.
Μυστικά
Mπαρμπουνοφάσουλα λέγονται οι ξερές χάντρες, που είναι πιτσιλωτές.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο βιβλίο μαγειρικής του Γαστρονόμου «Οι σεφ του Γαστρονόμου προτείνουν».