20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια για 1 βράδυ.
  2. Την επομένη, τα βράζουμε σε άφθονο νερό που κοχλάζει μέχρι να μαλακώσουν (για περίπου 1 ώρα).
  3. Tα σουρώνουμε, τα αλατίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  4. Λιώνουμε την πατάτα με την ειδική πρέσα ή με πιρούνι και τη βάζουμε μαζί με τα πολτοποιημένα φασόλια σε λεκανίτσα.
  5. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι τις 4 κουταλιές λάδι και μαραίνουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια για 3 - 4 λεπτά.
  6. Τα βάζουμε στη λεκανίτσα με τα φασόλια και προσθέτουμε το σκόρδο, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το σουσάμι. Ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας αλεύρι και ελέγχουμε αν πλάθονται οι κεφτέδες. Αν όχι, βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
  8. Ελέγχουμε το αλάτι και, αν χρειάζεται, συμπληρώνουμε.
  9. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με άφθονο καυτό λάδι για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
  10. Συνοδεύουμε τους κεφτέδες με μια δροσερή πράσινη σαλάτα με κρεμμύδι, μαϊντανό και ελιές.

Μυστικά

Mπαρμπουνοφάσουλα λέγονται οι ξερές χάντρες, που είναι πιτσιλωτές.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών