20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για τους φαβολουκουμάδες

Για το τηγάνισμα

Για το ντιπ ντομάτας και κάππαρης

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες.
  2. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
  3. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο, να σφίξουν.

Τηγάνισμα

  1. Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε άλλο τους χτυπημένους κρόκους και σε τρίτο τη φρυγανιά.
  2. Περνάμε τους λουκουμάδες πρώτα από το αλεύρι, μετά από τους κρόκους και μετά από τη φρυγανιά.
  3. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους.
  4. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε σε δόσεις τους λουκουμάδες, μέχρι να χρυσίσουν.
  5. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από το λάδι.

Ντιπ

  1. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε μπολ μαζί με τους λουκουμάδες.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φάβα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών