20'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Για τους φαβολουκουμάδες
Για το τηγάνισμα
Για το ντιπ ντομάτας και κάππαρης
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες.
- Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού.
- Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο, να σφίξουν.
Τηγάνισμα
- Βάζουμε σε ένα πιάτο το αλεύρι, σε άλλο τους χτυπημένους κρόκους και σε τρίτο τη φρυγανιά.
- Περνάμε τους λουκουμάδες πρώτα από το αλεύρι, μετά από τους κρόκους και μετά από τη φρυγανιά.
- Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει το 1/3 του σκεύους.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε σε δόσεις τους λουκουμάδες, μέχρι να χρυσίσουν.
- Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν από το λάδι.
Ντιπ
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε σε μπολ μαζί με τους λουκουμάδες.