ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνιαΦιλετάκια κοτόπουλου με μέλι, σκόρδο και ντοματίνια Αυτή η συνταγή είναι ό,τι πρέπει για τη δίαιτα και για τις μέρες που θέλουμε να φάμε ελαφριά. «Το στήθος κοτόπουλου περιέχει σημαντικά ποσά πρωτεΐνης, ενώ καλύπτει το 6% των ημερήσιων αναγκών σε σίδηρο (ανά 100 γραμμάρια), βοηθώντας τη μεταφορά οξυγόνου σε όλα τα όργανα και τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρο. Η προσθήκη βρόμης αυξάνει την περιεκτικότητα του γεύματος σε σύνθετους υδατάνθρακες, β-γλυκάνες, ακόρεστα λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες, ενώ τα αμύγδαλα περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και σημαντκά ποσά βιταμίνης Ε» σημειώνει η Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος.

20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Με καρυδόψιχα και παξιμάδι χαρουπιού

Με μπαγιάτικο ψωμί ή πάνκο, τζίντζερ και γλυκιά πάπρικα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα φιλετάκια κοτόπουλου παναρισμένα με βρώμη και αμύγδαλα σε ένα μπολ βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, το γιαούρτι, το μισό ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  2. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 30 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, τη βρώμη και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Απλώνουμε σε ξύλο κοπής τα κομμάτια κοτόπουλου και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα βρώμης και από τις δύο πλευρές (δεν τα περνάμε μέσα από το μείγμα, γιατί θα σχηματιστεί ένα παχύ στρώμα στα κομμάτια και, σε αντίθεση με το τηγάνισμα, στο ψήσιμο παραμένει κάπως στεγνό).
  6. Αν θέλουμε, περνάμε τα παναρισμένα κομμάτια του κοτόπουλου σε 6 μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια.
  7. Σε ένα ταψί που να χωράει τα σουβλάκια σε μονή στρώση, στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλα και με ένα πινέλο την αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Τακτοποιούμε τα σουβλάκια ή τα φιλετάκια σε μονή στρώση στο ταψί και φουρνίζουμε.
  9. Ψήνουμε για 18-20 λεπτά, γυρίζοντάς τα μία φορά στα μισά του ψησίματος, μέχρι να ροδίσουν ωραία.

Με καρυδόψιχα και παξιμάδι χαρουπιού

  1. Αντί για το μείγμα βρώμης-αμυγδάλου, μπορούμε να πανάρουμε το κοτόπουλο σε μείγμα από 80 γρ. ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα και 2/3 φλιτζ. τσαγιού παξιμάδι χαρουπιού αλεσμένο στον πολυκόφτη σε σκόνη.

Με μπαγιάτικο ψωμί ή πάνκο , τζίντζερ και γλυκιά πάπρικα

  1. Ένα άλλο ανάλογο μείγμα είναι από 2/3 φλιτζ. τσαγιού ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί ή πάνκο, 1 κοφτό κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη και 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά.

Στο ποτήρι μας : Μπίρες pale ale.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT