ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦραγκόκοτα γεμιστή με κάστανα, κολοκύθα και ρύζιΦραγκόκοτα γεμιστή με κάστανα, κολοκύθα και ρύζι Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου τούτη τη συνταγή, στην οποία το πολύ νόστιμο πουλερικό συναντά πολλά και διάφορα μανιτάρια, λευκά, πλευρώτους, πορτομπέλο (μπορούμε να βάλουμε και άλλα, αν έχουμε), μας τη μαγείρεψε σε μια πλαγιά του Ολύμπου, στα Πριόνια, ψηλά στα 1.000 μέτρα. Και στήσαμε τρανή γιορτή σε μπακιρένια πιάτα.

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την φραγκόκοτα με μανιτάρια πρώτα αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια της.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη φραγκόκοτα από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  3. Τη βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και την αφήνουμε σε ένα σκεύος.
  4. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ξαναβάζουμε τη φραγκόκοτα στην κατσαρόλα.
  6. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί.
  7. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 200 ml) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  8. Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Πουλερικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών