μανιτάρια, λευκά, πλευρώτους, πορτομπέλο (μπορούμε να βάλουμε και άλλα, αν έχουμε), μας τη μαγείρεψε σε μια πλαγιά του Ολύμπου, στα Πριόνια, ψηλά στα 1.000 μέτρα. Και στήσαμε τρανή γιορτή σε μπακιρένια πιάτα.
Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου τούτη τη συνταγή, στην οποία το πολύ νόστιμο πουλερικό συναντά πολλά και διάφορα
30'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την φραγκόκοτα με μανιτάρια πρώτα αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια της.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη φραγκόκοτα από όλες τις πλευρές, ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Τη βγάζουμε από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και την αφήνουμε σε ένα σκεύος.
- Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και τα μανιτάρια για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ξαναβάζουμε τη φραγκόκοτα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί.
- Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 200 ml) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Αφήνουμε να πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.