ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦριτάτα με πατάτες, μπρόκολο, φέτα και πάπρικαΦριτάτα με πατάτες, μπρόκολο, φέτα και πάπρικα Τη φριτάτα με ρεβυθάλευρο και μανιτάρια ετοίμασε η Madame Ginger (Μαριλού Παντάκη), που μαγειρεύει εξ ορισμού νηστίσιμα, αφού οι συνταγές της είναι plant-based. Σκοπός της είναι πάντα η νοστιμιά.

 

30' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για τη φριτάτα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη φριτάτα, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ το ρεβυθάλευρο, το νερό, τη φυτική κρέμα και το μπέικιν πάουντερ, αλατοπιπερώνουμε και χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα για 5-6 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Μπορούμε να τα χτυπήσουμε και στο μίξερ.
  2. Προσθέτουμε το φυτικό τυρί (ή τη διατροφική μαγιά) και αφήνουμε κατά μέρος.
  3. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο έως 3 εκ. από τον πυθμένα και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
  4. Σοτάρουμε εκεί το ξερό κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλατοπίπερο και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν λίγο και τα ρίχνουμε στο μείγμα της φριτάτας. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, με αέρα.
  7. Λαδώνουμε καλά ένα πυρίμαχο ταψί περίπου 20 x 30 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα της φριτάτας.
  8. Ψήνουμε για 40 λεπτά ή μέχρι η λάμα ενός μαχαιριού που θα βυθίσουμε στο κέντρο της να βγει καθαρή. Αν θέλουμε, τα τελευταία 5 λεπτά γυρίζουμε τη λειτουργία του φούρνου στο γκριλ, για να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.

Σερβίρισμα

  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σουσάμι, το μηλόξιδο και το λάδι. Κόβουμε τη φριτάτα σε μερίδες και σερβίρουμε με λίγο από το μείγμα αυτό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών