ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦτερούγες πικάντικες με μέλι και σουσάμιΦτερούγες πικάντικες με μέλι και σουσάμι
20' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το ζεστό πικάντικο ντρέσινγκ

Για το ντιπ με μπλε τυρί

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Πικάντικο ντρέσινγκ

  1. Για να ετοιμάσουμε τις φτερούγες κοτόπουλου hot buffalo με πικάντικο ντρέσινγκ και ντιπ από μπλε τυρί ξεκινάμε και βάζουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  2. Αποσύρουμε και το διατηρούμε ζεστό.

Ντιπ

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν μια πυκνή σάλτσα.

Ψήσιμο

  1. Ετοιμάζουμε μέτρια θράκα (το χέρι μας να αντέχει για 8-10 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Ανοίγουμε ελαφρά τις φτερούγες στην κλείδωση, ώστε να ψηθούν πιο γρήγορα, και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι.
  3. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το μπέικιν πάουντερ και πασπαλίζουμε τις φτερούγες και από τις δύο πλευρές. Το μείγμα αυτό θα σχηματίσει μια κρούστα στο ψήσιμο και θα εμποδίσει τις φτερούγες να κολλήσουν στη σχάρα.
  4. Ψήνουμε τις φτερούγες για περίπου 20 λεπτά, με τακτικά γυρίσματα, μέχρι να ροδίσουν ωραία και να ψηθούν εσωτερικά (κόβουμε μία στο πιο χοντρό σημείο: η σάρκα πρέπει να είναι ζουμερή και λευκή, χωρίς ροζ σημεία ή ροζ υγρό).
  5. Αποσύρουμε τις φτερούγες από τη φωτιά και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  6. Τις περιχύνουμε με το ζεστό ντρέσινγκ και τις ανακατεύουμε για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  7. Τις τακτοποιούμε σε πιατέλα και σκορπίζουμε πάνω τους το φρέσκο κρεμμυδάκι και δίπλα το σέλερι.
  8. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με το ντιπ από μπλε τυρί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Άρθρα και Συνταγές με Γαλακτοκομικά

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών