Το καλύτερο πιάτο για φιλικές συγκεντρώσεις, για πάρτι ή για το καθημερινό μας τραπέζι!

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα - μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα, όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
  2. Βάζουμε τις φτερούγες του κοτόπουλου και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από όλες τις πλευρές. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να μαριναριστούν.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  4. Απλώνουμε τις φτερούγες μαζί με τη μαρινάδα σε ένα ταψί που ιδανικά να τις χωράει σε μια στρώση και ψήνουμε για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν. Αποσύρουμε από το φούρνο και σερβίρουμε τις φτερούγες σε πιατέλα. Αδειάζουμε όση σάλτσα έμεινε στο ταψί σε μπολ και συνοδεύουμε τις φτερούγες.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών