15'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φτερούγες κοτόπουλο γιουβέτσι, αρχικά, πλένουμε και στεγνώνουμε τις φτερούγες.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε τις φτερούγες όσο γίνεται (καθότι έχουν ακανόνιστο σχήμα), από όλες τις μεριές. Αν δεν χωρούν όλες μαζί, το κάνουμε σε δόσεις.
- Βγάζουμε τις φτερούγες σε μια πιατέλα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Μετά 1 λεπτό, προσθέτουμε την ντομάτα, το νερό, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και αφήνουμε τα υγρά να πάρουν μια καλή βράση.
- Εν τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
- Αδειάζουμε την καυτή σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος (ιδανικά με καπάκι).
- Προσθέτουμε το κριθαράκι (ανακατεύοντας να απλωθεί καλά) και τις φτερούγες.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι (αν δεν έχει το σκεύος καπάκι, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Ενδιάμεσα ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον νερό και προσθέτουμε ζεστό.
- Ξεφουρνίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλο γιουβέτσι και αφήνουμε λίγη ώρα να σταθούν.
- Προσθέτουμε τριμμένο τυρί (π.χ. ένα ώριμο κεφαλοτύρι, μια καλή ξερή μυζήθρα, ακόμη και φέτα σκληρή τριμμένη στον τρίφτη) και σερβίρουμε τις φτερούγες κοτόπουλο γιουβέτσι ζεστές.
Το γιουβέτσι θα χαρεί μ’ ένα ρουστίκ Αγιωργίτικο ή ένα κρητικό χαρμάνι. Ερυθρό πάντα.