20' προετοιμασία
3 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

Για το κρέας

  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε το κατσικάκι σε δυνατή φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα.
  2. Στραγγίζουμε το κρέας και πετάμε το νερό.
  3. Πλένουμε την κατσαρόλα και την ξαναβάζουμε στη φωτιά.
  4. Ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το κρέας, αλατίζουμε και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κρέας από όλες τις πλευρές.
  5. Προσθέτουμε 2 λίτρα ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ.
  6. Ρίχνουμε το κρασί, τη ρίγανη και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
  7. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας και το βάζουμε σε πιατέλα.
  8. Το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.

Για το πιλάφι

  1. Μετράμε τον ζωμό θα χρειαστούμε περίπου 1.200 ml ζωμό (αν δεν βγει τόσος, συμπληρώνουμε με νερό).
  2. Ζεσταίνουμε τον ζωμό σε δυνατή φωτιά και, όταν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε το ρύζι.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι το ρύζι να απορροφήσει σχεδόν όλο το υγρό.
  4. Ανακατεύουμε και προσέχουμε να μη στεγνώσει το ρύζι.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού.
  6. Προσθέτουμε το στακοβούτυρο και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Σερβίρουμε το πιλάφι ζεστό μαζί με το κρέας.

Άρθρα και Συνταγές με Κατσίκι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών