ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες με πικάντικη σάλτσαΓαρίδες με πικάντικη σάλτσα
20' προετοιμασία
17' ψήσιμο
Σύνολο: 37'

Υλικά

Για τη μαρινάδα

Για το ντιπ αβοκάντο

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις γαρίδες ψητές με ντιπ αβοκάντο και τραγανά τσιπς αραβικής πίτας, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ, ρίχνουμε τις γαρίδες, ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
  3. Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για το ντιπ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  4. Βάζουμε τα κομμάτια της αραβικής πίτας σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
  5. Ξεφουρνίζουμε και γυρίζουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  6. Απλώνουμε τις γαρίδες σε μεγάλο ταψί μαζί με τη μαρινάδα και ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. (Ο χρόνος είναι αρκετός για να ψηθούν οι γαρίδες. Αν παραψηθούν, αποκτούν λαστιχένια υφή.)
  7. Τις βγάζουμε σε πιατέλα, μαζί με τα ζουμιά τους.
  8. Ανακατεύουμε το ντιπ αβοκάντο με το σχοινόπρασο και τον κόλιανδρο λίγο πριν από το σερβίρισμα.
  9. Σερβίρουμε τις γαρίδες με το ντιπ και τα τραγανά τσιπς αραβικής πίτας.

Ένα ξηρό λευκό φρουτώδεςψsparkling κρασί είναι η εορταστική πινελιά που θα συνοδεύσει τις γαρίδες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 116.

Άρθρα και Συνταγές με Αβοκάντο

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών