15'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κεφάλια και τα κελύφη.
- Μοιράζουμε τα υλικά σε 2 - 3 δόσεις.
- Θα τα τηγανίσουμε λίγα - λίγα σε μέτριο τηγάνι ή σε σαγανάκι, για να ψηθούν γρήγορα και να μη μείνουν πολλή ώρα στη φωτιά.
- Για κάθε τηγανιά ρίχνουμε από 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε λίγο σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 20 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε ντοματίνια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ιδρώσουν και να αρχίσουν να βγάζουν υγρά.
- Προσθέτουμε και τις γαρίδες και τις ψήνουμε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Τέλος, ρίχνουμε το βασιλικό και τον ντάκο, που θα τραβήξει τα υγρά του τηγανιού.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανοίξτε τα ροζέ κρασιά! Από όποια ποικιλία προτιμάτε, Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ξινόμαυρο, αρκεί να είναι τραγανό με καλή οξύτητα και δροσερό!