![Τουρλού στον ταβά](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2022/07/tourlou_ntavas-gastronomos-420x560.jpg?v=1671553840)
30'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Σάλτσα
- Για τις γαρίδες σαγανάκι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ούζο και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Γαρίδες
- Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και απλώνουμε τις γαρίδες σε ταψί, κατά προτίμηση πυρέξ, όπου ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.
- Αλείφουμε τις γαρίδες με το λάδι και το σουσάμι και τις αλατοπιπερώνουμε.
- Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα και το δυόσμο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.