ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚριθαράκι με γαρίδες και φέτα στην κατσαρόλα
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για τις γαρίδες σαγανάκι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες, το ούζο και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Γαρίδες

  1. Παράλληλα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και απλώνουμε τις γαρίδες σε ταψί, κατά προτίμηση πυρέξ, όπου ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.
  2. Αλείφουμε τις γαρίδες με το λάδι και το σουσάμι και τις αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα και το δυόσμο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για 8 - 10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών