ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαρίδες κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσαΓαρίδες κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα
20' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
Σύνολο: 26'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις γαρίδες, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία.
  2. Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ, τις περιχύνουμε με το λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε.
  3. Ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού το λάδι και το αλατοπίπερο.
  4. Τις στρώνουμε σε ένα ταψί και τις βάζουμε να ψηθούν για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Προσοχή: δεν τις ψήνουμε πολύ για να μη στεγνώσουν. Μόλις τις βγάλουμε τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού.

Σάλτσα

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
  2. Σερβίρουμε τις γαρίδες ζεστές πασπαλισμένες με λίγο αλατοπίπερο και τον μαϊντανό. Συνοδεύουμε με τη σάλτσα σε μπολάκι.

Μυστικά

* Συμβουλή Αφήνουμε μόνο τις ουρίτσες από τις γαρίδες για να μπορούμε να τις πιάνουμε και να τις βουτάμε στο ντιπ. Εναλλακτικά, τις περνάμε από μικρά καλαμάκια από μπαμπού ή άλλα καλαμάκια για τάπας.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT