20'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για τον γαύρο με σέλινορίζα και μουστάρδα στο φούρνο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Βάζουμε σε ένα ταψί το μισό ελαιόλαδο, την σέλινορίζα, τα καρότα, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί έξω, προσθέτουμε τα ψάρια, το κρασί και το αφήνουμε να ψηθούν για 8 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, λίγο νερό, το πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Όταν βγάλουμε από το φούρνο το ταψί προσθέτουμε την σάλτσα και ψήνουμε για άλλα 4 - 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με το χοντροκομμένο σέλινο. Το συνοδεύουμε με ρύζι, ιδανικά μπασμάτι.
Μυστικά
* Eναλλακτικά, επειδή είναι δύσκολο να βρούμε σέλινο ρίζα όλες τις εποχές, αντ' αυτής χρησιμοποιούμε μια μέτρια πατάτα και οκτώ κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο.
Ένα ωραία οινοποιημένο Chardonnay από τον ελληνικό αμπελώνα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 17.