20' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για τον γαύρο με σέλινορίζα και μουστάρδα στο φούρνο, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
  2. Βάζουμε σε ένα ταψί το μισό ελαιόλαδο, την σέλινορίζα, τα καρότα, τα αλατίζουμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.
  3. Βγάζουμε το ταψί έξω, προσθέτουμε τα ψάρια, το κρασί και το αφήνουμε να ψηθούν για 8 λεπτά.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα, λίγο νερό, το πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Όταν βγάλουμε από το φούρνο το ταψί προσθέτουμε την σάλτσα και ψήνουμε για άλλα 4 - 5 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλισμένο με το χοντροκομμένο σέλινο. Το συνοδεύουμε με ρύζι, ιδανικά μπασμάτι.

Μυστικά

* Eναλλακτικά, επειδή είναι δύσκολο να βρούμε σέλινο ρίζα όλες τις εποχές, αντ' αυτής χρησιμοποιούμε μια μέτρια πατάτα και οκτώ κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο.

Ένα ωραία οινοποιημένο Chardonnay από τον ελληνικό αμπελώνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 17.

Άρθρα και Συνταγές με Γαύρος

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών