
30'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C.
- Ξεπλένουμε τον γαύρο και τον αφήνουμε να στραγγίξει.
- Λαδώνουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε τους γαύρους σε μονή στρώση.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, την ντομάτα, το μυρωδικό, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα, το φύλλο δάφνης (ή το λεμονόφυλλο) και αλατοπίπερο.
- Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω στο γαύρο και φουρνίζουμε το φαγητό για 15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε στα πιάτα και αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο.
- Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι, πατάτες βραστές ή απλώς λίγο ψωμί.