ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓαύρος πλακί στο φούρνο
20' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ντομάτες, το νερό και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Απλώνουμε σε μεγάλο ταψί και ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να γίνει η σάλτσα και να μαλακώσουν οι πατάτες.
  4. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά.
  5. Αραδιάζουμε πάνω από τις πατάτες τον γαύρο και ψήνουμε για 2-4 λεπτά.
  6. Σβήνουμε τον φούρνο, αφήνουμε την πόρτα μισάνοιχτη και αφήνουμε το φαγητό μέσα για 3-4 λεπτά, πριν σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας μια δροσερή μπίρα lager.

Άρθρα και Συνταγές με Γαύρος

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών