
30'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα ή σε ένα τηγάνι 100 ml από το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τα σκόρδα για μισό λεπτό, ίσα να βγάλουν το άρωμά τους.
- Προσθέτουμε και τις ντομάτες και ανακατεύουμε. Οταν η σάλτσα πάρει βράση, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
- Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο λαδώνουμε ένα ταψί, απλώνουμε μέσα το γαύρο και τον περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και κουνάμε το ταψί, ώστε να απλωθούν ομοιόμορφα ο γαύρος και η σάλτσα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι ο γαύρος να γίνει και να έχει αρπάξει μια λεπτή κρούστα από την ντομάτα.