20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τους γίγαντες φρικασέ με μυρωδικά, στραγγίζουμε τους γίγαντες και τους βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 4 φλιτζάνια νερό, σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίζουν να κοχλάζουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.
  3. Δυναμώνουμε τη φωτιά στην κατσαρόλα με τους γίγαντες και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι τους. Προσθέτουμε τη μαραθόριζα, το μαρούλι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  4. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για ακόμα 20 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
  5. Ανακατεύουμε καλά σε μπολ τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τον κουρκουμά και τη μαντζουράνα.
  6. Περιχύνουμε τους γίγαντες, προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε 1-2 λεπτά στη φωτιά, πριν σερβίρουμε.

Στο ποτήρι μας μαλαγουζιά ή ροζέ ημίξηρο από Syrah.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών