15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα:

Διαδικασία

  1. Τοποθετούμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το κολοκύθι για 2-3’ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το Agrino Brown Family για γεμιστά και ριζότο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1’ και σβήνουμε με 2 κ.σ. χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε για 6’. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το τηγάνι εκτός φωτιάς να κρυώσει. Σε μια λεκάνη ενσωματώνουμε τον κιμά κοτόπουλου με τα 3/4 της γέμισης, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό, άνηθο και αλατοπίπερο και δουλεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες λίγο μεγαλύτερες από μέγεθος καρυδιού. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το τζίντζερ με το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σβήνουμε με το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια και την υπόλοιπη γέμιση ρυζιού. Βράζουμε για 10’ περίπου. Σε μια λεκάνη ενσωματώνουμε τους κρόκους αυγών, το χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ρίχνουμε με κουτάλα λίγο λίγο το ζωμό στο μείγμα, δουλεύοντας με σύρμα και περιχύνουμε με αυτό τα γιουβαρλάκια. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.
  2. Διατροφική Αξία: Το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στις διεργασίες του μεταβολισμού και στην υγεία του νευρικού μας συστήματος. Δύο από τις καλύτερες πηγές τέτοιων βιταμινών, είναι το κοτόπουλο και το καστανό ρύζι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών