ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣLight κεμπάπ με τα όλα τουςLight κεμπάπ με τα όλα τους

Στην εκδοχή αυτή αντικαθιστούμε τα λιπαρά λουκάνικα της παραδοσιακής συνταγής με φιλέτο κοτόπουλο, μειώνουμε και το ελαιόλαδο και την απολαμβάνουμε πιο ελαφριά και απίθανα νόστιμη. Η ίδια συνταγή γίνεται και εξ ολοκλήρου στο τηγάνι, αλλά εμείς προτιμήσαμε να την ετοιμάσουμε και στον φούρνο, για την εξαίσια καπνιστή της γεύση.

318 Kcal/μερίδα

Το κοτόπουλο περιέχει σημαντικά ποσά πρωτεΐνης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και ψευδάργυρο, βοηθώντας τη μεταφορά οξυγόνου και τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Η χρήση της ντομάτας και της πιπεριάς προσφέρει σημαντικές ποσότητες λυκοπενίου και βιταμίνης C, προσφέρoντας ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση.

Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος

20' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σπετζοφάι light με κοτόπουλο σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με αλατοπίπερο, τη μαντζουράνα και τη ρίγανη.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
  4. Προσθέτουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό.
  5. Αδειάζουμε το όλον σε μέτριο ταψί.
  6. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε όλες τις πιπεριές με τη μελιτζάνα για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
  8. Αδειάζουμε στο ταψί πάνω από το κοτόπουλο, ανακατεύουμε απαλά και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
  9. Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Κοτόπουλο

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών