ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓκαλέτ με ντοματίνια και τυριάΓκαλέτ με ντοματίνια και τυριά
20' προετοιμασία
50' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 8

Ζύμη

Γέμιση

Διαδικασία

Zύμη

  1. Για να φτιάξουμε την γκαλέτ με τριμμένο μπισκότο και ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα, ξεκινάμε με τη ζύμη. Στο μίξερ, με τον γάντζο, ζυμώνουμε το αλεύρι με το βούτυρο και το αλάτι μέχρι αυτά να γίνουν σαν ψίχουλα.
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  3. Πλάθουμε σε μπάλα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί.

Γέμιση

  1. Βάζουμε τα φρούτα σε ένα μπολ και τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε απαλά.

Galette

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ρηχό ταψί.
  2. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη, φτιάχνοντας ένα σχετικά στρογγυλό φύλλο με διάμετρο 40 εκ. Μεταφέρουμε το φύλλο ζύμης στο ταψί.
  3. Βάζουμε τα φρούτα μαζί με τα ζουμάκια τους στο κέντρο της ζύμης, αφήνοντας περιμετρικά ένα περιθώριο 8 εκ., και πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο.
  4. Φέρνουμε το περιθώριο του φύλλου περιμετρικά προς τα μέσα, καλύπτοντας πρόχειρα τη γέμιση γύρω γύρω. Θα φτιάξουμε δηλαδή ένα στεφάνι ζύμης περιφερειακά, ενώ στο κέντρο τα φρούτα θα είναι εκτεθειμένα.
  5. Αλείφουμε το φύλλο με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η ζύμη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 53.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Φρούτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών