30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 30 - 34 τμχ.

Διαδικασία

  1. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, με τη Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το αλάτι. Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Σε λεία επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 – 34 μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τις παλάμες μας σε δίσκο και το γεμίζουμε με 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα. Ξαναπλάθουμε σε μπαλάκι και βάζουμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η μαρμελάδα. Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο τα μπριός και τα ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών