ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΓεμιστό μπριός (Danubio salato)Γεμιστό μπριός (Danubio salato)
30' προετοιμασία
30' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Τεμάχια: 30 - 34

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γλυκά μπριός γεμιστά με μαρμελάδα, αρχικά ανακατεύουμε, στον κάδο του μίξερ, το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, με τη Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και το αλάτι.
  2. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη.
  3. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες, μέχρι να φουσκώσει.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  5. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  6. Σε λεία επιφάνεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 30 – 34 μπαλάκια.
  7. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με τις παλάμες μας σε δίσκο και το γεμίζουμε με 1 κουτ. σούπας μαρμελάδα.
  8. Ξαναπλάθουμε σε μπαλάκι και βάζουμε στο ταψί.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη και η μαρμελάδα.
  10. Αλείφουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο τα μπριός.
  11. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  12. Ξεφουρνίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε, τα μπριός γεμιστά με μαρμελάδα, με λίγη ζάχαρη άχνη.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT