ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣγλυκό κουταλιού κυδώνιΓλυκό κουταλιού κυδώνι σε δύο εκδοχές
10' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40'

Υλικά

Τεμάχια: για 1 μεγάλο μπολ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γλυκό κουταλιού φράουλα, ξεκινάμε ως εξής: μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και τις φράουλες.
  2. Αφήνουμε στην άκρη για 4 ώρες, έτσι ώστε τα φρούτα να βγάλουν τα υγρά τους.
  3. Αδειάζουμε το όλον σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε νερό και τα σποράκια από τον λοβό βανίλιας (τον χαράσσουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και παίρνουμε τα σποράκια.
  4. Σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι οι φράουλες να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  5. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, στραγγίζοντας καλά, και τις μεταφέρουμε σε μπολ.
  6. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού και τους σπόρους κάρδαμου (σε ένα τούλι για να τους αφαιρέσουμε μετά) και συνεχίζουμε τον βρασμό του σιροπιού για τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.
  7. Τέλος, ξαναρίχνουμε τις φράουλες μέσα στο σιρόπι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  8. Μοιράζουμε το γλυκό κουταλιού φράουλα σε αποστειρωμένα βάζα και φυλάσσουμε σε μέρος δροσερό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 180.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών