
1 ώρα και 20' βράσιμο
10'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'
Υλικά
Μερίδες: 3 κιλάΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε το γλυκού του κουταλιού πορτοκάλι, πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό.
- Βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά (ο χρόνος μετράει από το σημείο κοχλασμού).
- Μετά αδειάζουμε το νερό και γεμίζουμε την κατσαρόλα με φρέσκο.
- Βράζουμε τα πορτοκάλια για άλλα 10 λεπτά.
- Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
- Κόβουμε πρώτα τις δύο άκρες κάθε πορτοκαλιού. Έπειτα κόβουμε όλα τα πορτοκάλια σε ροδέλες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια που τυχόν βρίσκουμε.
- Κόβουμε κάθε ροδέλα στη μέση.
- Ζυγίζουμε τα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε ίσου βάρους ζάχαρη και την κανέλα.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να δέσει το γλυκό.
- Όπως είναι καυτό, το μοιράζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.
- Σφραγίζουμε με τα καπάκια τους, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε τα βάζα να κρυώσουν.
Μυστικά
Ζυγίζουμε τις ροδέλες, για να είμαστε σίγουροι ότι θα βράσουν στον ίδιο χρόνο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 24.