1 ώρα και 20' βράσιμο
10' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 3 κιλά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γλυκού του κουταλιού πορτοκάλι, πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό.
  2. Βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά (ο χρόνος μετράει από το σημείο κοχλασμού).
  3. Μετά αδειάζουμε το νερό και γεμίζουμε την κατσαρόλα με φρέσκο.
  4. Βράζουμε τα πορτοκάλια για άλλα 10 λεπτά.
  5. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  6. Κόβουμε πρώτα τις δύο άκρες κάθε πορτοκαλιού. Έπειτα κόβουμε όλα τα πορτοκάλια σε ροδέλες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια που τυχόν βρίσκουμε.
  7. Κόβουμε κάθε ροδέλα στη μέση.
  8. Ζυγίζουμε τα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
  9. Προσθέτουμε ίσου βάρους ζάχαρη και την κανέλα.
  10. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να δέσει το γλυκό.
  11. Όπως είναι καυτό, το μοιράζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.
  12. Σφραγίζουμε με τα καπάκια τους, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε τα βάζα να κρυώσουν.

Μυστικά

Ζυγίζουμε τις ροδέλες, για να είμαστε σίγουροι ότι θα βράσουν στον ίδιο χρόνο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 24.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών