Κοτόπουλο αλειμμένο με μείγμα μουσταρδάς, μαρμελάδας και κυμίνου, συνοδεία κουσκούς και μάνγκο, έτοιμο σε μόλις 25΄… Δεν ξέρεις τι χάνεις αν δεν το δοκιμάσεις!

5' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 25 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στα τρία κατά μήκος. Τα αλατίζουμε. Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με την πικάντικη μουστάρδα και αλείφουμε με το μισό μείγμα τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μια πλευρά. Τα ψήνουμε για 5 - 6 λεπτά, τα γυρίζουμε, τα αλείφουμε και από την άλλη και ψήνουμε για άλλα 5 - 6 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε.
  2. Παράλληλα, περιχύνουμε το κουσκούς με το βραστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το πιει και να φουσκώσει, για περίπου 5 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε το μάνγκο και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Το ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το κύμινο και το λευκό ξίδι. Μόλις είναι έτοιμο το κουσκούς, το σουρώνουμε από τυχόν υγρά, το αφρατεύουμε με 2 πιρούνια, το αλατοπιπερώνουμε και το ενώνουμε με το μείγμα του μάνγκο, τα κρεμμυδάκια και το μυρωδικό μας. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το κουσκούς.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών