15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη μαρινάδα-σάλτσα

Διαδικασία

Μαρινάδα-σάλτσα

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί με 120 ml νερό και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να «δέσουν». Αφαιρούμε και πετάμε το σκόρδο.
  2. Προσθέτουμε το σουσάμι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος.

Κοτόπουλο

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με την υπόλοιπη μαρινάδα και το αγγούρι ή τη ρέβα, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να γίνει.
  3. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα που έχουμε κρατήσει στο μπολ σερβιρίσματος και νούντλς.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών