
15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου γλυκοπικάντικα, ξεκινάμε σοτάρωντας σε ένα τηγάνι στο λάδι σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με το σκόρδο για 4-5 λεπτά.
- Αποσύρουμε, αδειάζουμε σε μπολ (μαζί με το λάδι) και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα και καλύπτουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα.
- Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε 6 μεγάλα μπιφτέκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Συνοδεύουμε με καροτοσαλάτα με ρίγανη και ελιές.
Ενα ξηρό μοσχάτο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.