15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 30'

Υλικά

Βάρος: Περίπου 600 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γρανίτα φράουλα αρχικά πλένουμε, στεγνώνουμε και κατόπιν καθαρίζουμε τις φράουλες.
  2. Βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό.
  3. Οταν το σιρόπι κοχλάσει μερικές φορές, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Γεμίζουμε πλαστικές θήκες-ξυλάκια και αφήνουμε στην κατάψυξη τη γρανίτα φράουλα να παγώσει για 4 - 5 ώρες.

Μυστικά

Αν δεν έχουμε θήκες, μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά πλαστικά ποτήρια και μπήγουμε ένα κουταλάκι στο κέντρο. Οταν παγώσει η γρανίτα, αναποδογυρίζουμε και βγάζουμε το ποτηράκι. Κρατάμε τη γρανίτα από το κουταλάκι και την τρώμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών