15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 30'
Υλικά
Βάρος: Περίπου 600 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γρανίτα φράουλα αρχικά πλένουμε, στεγνώνουμε και κατόπιν καθαρίζουμε τις φράουλες.
- Βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό.
- Οταν το σιρόπι κοχλάσει μερικές φορές, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ.
- Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
- Γεμίζουμε πλαστικές θήκες-ξυλάκια και αφήνουμε στην κατάψυξη τη γρανίτα φράουλα να παγώσει για 4 - 5 ώρες.
Μυστικά
Αν δεν έχουμε θήκες, μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά πλαστικά ποτήρια και μπήγουμε ένα κουταλάκι στο κέντρο. Οταν παγώσει η γρανίτα, αναποδογυρίζουμε και βγάζουμε το ποτηράκι. Κρατάμε τη γρανίτα από το κουταλάκι και την τρώμε.