15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: Περίπου 600 γρ.

Διαδικασία

  1. Πλένουμε, στεγνώνουμε και κατόπιν καθαρίζουμε τις φράουλες.
  2. Βάζουμε να βράσει η ζάχαρη με το νερό.
  3. Οταν το σιρόπι κοχλάσει μερικές φορές, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Γεμίζουμε πλαστικές θήκες-ξυλάκια και αφήνουμε στην κατάψυξη τη γρανίτα να παγώσει για 4 - 5 ώρες.

Μυστικά

Αν δεν έχουμε θήκες, μοιράζουμε το μείγμα σε μικρά πλαστικά ποτήρια και μπήγουμε ένα κουταλάκι στο κέντρο. Οταν παγώσει η γρανίτα, αναποδογυρίζουμε και βγάζουμε το ποτηράκι. Κρατάμε τη γρανίτα από το κουταλάκι και την τρώμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών