15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά στο μισό λάδι.
  2. Μόλις μαραθούν και μαλακώσουν κάπως, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά οι κόκκοι του και να γυαλίσουν.
  3. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και 2½ - 3 φλιτζάνια νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει το ρύζι τα υγρά και να γίνει, ανακατεύοντας πότε-πότε. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν τα υγρά και το ρύζι δεν έχει γίνει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη.
  4. Μέχρι να γίνει το ρύζι, χαράσσουμε σταυρωτά τις ντομάτες στη βάση τους και τις βάζουμε για λίγα δευτερόλεπτα σε μια κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει.
  5. Τις βγάζουμε και τις βουτάμε σε μια λεκάνη με κρύο νερό στο οποίο έχουμε ιδανικά προσθέσει και μερικά παγάκια. Με αυτόν τον τρόπο χαλαρώνει η φλούδα τους και αφαιρείται πολύ εύκολα.
  6. Κόβουμε ένα καπάκι από κάθε ντομάτα, όπως κάνουμε για τα γεμιστά, και αδειάζουμε (προσεχτικά για να μην τραυματίσουμε τις ντομάτες) τη σάρκα τους, την οποία ψιλοκόβουμε και κρατάμε κατά μέρος.
  7. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο προσθέτουμε το μυρωδικό της αρεσκείας μας, την ψιλοκομμένη σάρκα της ντομάτας και τη φέτα, κάνουμε ένα καλό αλλά προσεχτικό ανακάτεμα και γεμίζουμε τις ντομάτες. Μπορεί να περισσέψει λίγο ρύζι το οποίο βάζουμε στο πλάι.
  8. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Μυστικά

* Εναλλακτικά, γεμίζουμε μικρά ντοματάκια - είναι ιδανικά για μπουφέ.

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Ρύζι

Συνταγές με Τυρί

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Σαλάτα

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών