Υπάρχουν αρκετές τεχνικές για να φτιάξουμε μαρμελάδες. Σε αυτήν τη συνταγή επιλέξαμε να ρίξουμε απευθείας το φρούτο με τη ζάχαρη στη φωτιά, χωρίς να το μαρινάρουμε πριν και χωρίς να φτιάξουμε πρώτα ξεχωριστά το σιρόπι.

15' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για περίπου 1 1/2 κιλό

Διαδικασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και τις καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τους. Στη συνέχεια τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν εντελώς.Ρίχνουμε τις φράουλες, το τζίντζερ και τη ζάχαρη σε μια πλατιά χαμηλή κατσαρόλα και με ένα πιρούνι ή κουτάλι πιέζουμε ελαφρώς τις φράουλες να μαλακώσουν λίγο και να ποτίσει κάπως η ζάχαρη με το ζουμί τους.Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την ένταση στο μεσαίο. Βράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο. Μόλις δούμε ότι αρχίζει να δένει, ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει ελαφρώς.Διατηρούμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα ή στο ψυγείο για 1 - 2 μήνες.
  2. Μυστικά:
  3. Έχει δέσει η μαρμελάδα;
  4. Πώς αποστειρώνουμε τα βάζα;

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών