![Μελόπιτθα](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/07/melopittha-gastronomos-420x560.jpg?v=1721304866)
40'
προετοιμασία
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Βάρος: για 800 γρ.Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την μαρμελάδα φράουλα με σμέουρα σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε κατά μέρος για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε τη μεμβράνη, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση η μαρμελάδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια και τη διατηρούμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.