ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜαρμελάδα φράουλα με τζίντζερΜαρμελάδα φράουλα με τζίντζερ
40' προετοιμασία
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Βάρος: για 800 γρ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την μαρμελάδα φράουλα με σμέουρα σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε κατά μέρος για 1 ώρα.
  2. Αφαιρούμε τη μεμβράνη, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση η μαρμελάδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.
  3. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια και τη διατηρούμε σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Σμέουρα

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών