ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα και αμύγδαλαΠάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα και αμύγδαλα
5' προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά

Βάρος: για 1 κιλό φράουλες

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μαρμελάδα φράουλα με τζίντζερ, ξεκινάμε να πλένουμε τις φράουλες και μετά αφαιρούμε τα κοτσάνια (όχι αντίστροφα, γιατί αλλιώς ξανοστίζουν λίγο).
  2. Στη συνέχεια, τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα ολόκληρες μαζί με τη τη ζάχαρη και το τζίντζερ. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και πιέζουμε με την κουτάλα να μισολιώσουν. Μόλις κοχλάσουν τα υγρά, μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να δένει (πιέζουμε πότε πότε με την κουτάλα). Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε.
  3. Όσο κρυώνει η μαρμελάδα φράουλα με τζίντζερ τόσο θα πήζει.

Μυστικά

  • Πώς σερβίρουμε τη μαρμελάδα φράουλα με τζίντζερ: Στο ψωμί, στις φρυγανιές, σε αυγόφετες, σε πάνκεϊκ, σε κρέπες. Με βούτυρο ή με λευκά τυριά, ανθότυρο, μανούρι, ακόμα και φέτα!
  • Νοστιμίζουμε smoothies γιαουρτένια.
  • Γλυκαίνουμε το γιαούρτι μας - ιδέα: γιαούρτι στραγγιστό, 3 κουτ. σούπας βρώμη, 1 κουτ. σούπας αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα και 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα
  • Όση μείνει τη διατηρούμε σε βάζα στο ψυγείο έως 2 μήνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 144.

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Φράουλα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών